A hétvégén következő Forma-1-es Monacói Nagydíjra több helyen is módosult a pálya, az itt-ott elvégzett újraaszfaltozás és biztonsági finomítások mellett a legjelentősebb újítás talán a pálya 3. szektorának kezdetén található uszodai kanyarkombináció frissítése.

A második, kijárati kanyar belső ívére a szervezők egy igen vastag, magas “virsli” kerékvetőt helyeztek el, ami a pályabejáráson igencsak meghökkentette a versenyzőket. A pilóták “ugratóról” beszélnek.

“Nem igazán értem, miért csinálták ezt, talán a Porsche-futam miatt. De a nagy sárga izé, na azt kerüld el, ha F1-es autóban ülsz! Kész ugrató. Ha érinted a szárnnyal, már le is törik, egy apró hiba, és egyenesen repülsz a falba. Korábban is nagyobb kerékvető volt itt, ha rámentünk, úgyis időt veszítettünk, szóval meglepett, amikor megláttam ezt” – magyarázta a nemrég a versenyzői szakszervezet (GPDA) egyik igazgatójává választott Romain Grosjean.

A Force Indiá-s Sergio Perez egyetért: “Túlságosan nagy. Szerintem semmi szükség ekkora kerékvetőre. Úgy gondolom, hogy az előző is épp elég nagy volt, ha arra rámentünk, a falban végeztük, szóval erről egyenesen a lelátóra ugratunk majd.”

F1: Kampec annak, aki rámegy erre a rázókőre 1