A 2017-es Forma-1-es idény első öt fordulójában a címvédő Mercedes és a hosszú idő után újra igazán versenyképes Ferrari egymással csatázott, miközben a Red Bull a saját megbízhatósági problémáin kívül senkitől sem zavartatva, jelentős hátránnyal a harmadik erő, az igen sűrű középmezőny pedig újabb lemaradással követi őket.

“Kicsit félelmetes ez. A Ferrari és a Mercedes előnye még a Red Bullhoz képest is hatalmas. Aztán a Williams tovább fél napra van a Red Bulltól, szóval… Nem tudom, számított-e erre valaki, de szerintem a Mercedes és a Ferrari valami egészen különlegeset húzott a téli fejlesztés során” – mondta a renault-s Nico Hülkenberg.

Bár csapattársa, Jolyon Palmer csak vergődik, a francia gyártóhoz hosszú távra leszerződött német rendszeresen a pontokért küzd, ott van a top10 második felében a fekete-sárga autóval. Nagyjából erre számított 2017-re:

“Nagyjából ott tart az autónk, olyan a teljesítményünk, ahogy vártam, amikor tavaly aláírtam a szerződést. Nem számítottam csodára, nem gondoltam, hogy lazán ott leszünk az első hétben. Pontosan ott vagyunk, ahová vártam a Renault-t.”

“Versenyben vagyunk a pontokért, de ehhez szerencse is kell és az, hogy rohadt jól dolgozzunk, minden egyes döntés üljön, különben nullázunk. De a tél folyamán a Renault-nak sikerült felérnie a középmezőnybe.”