A Szocsiban megszerzett első futamgyőzelme után keserves csalódás volt a mercedeses Valtteri Bottas számára, hogy a két héttel ezelőtti Spanyol Nagydíjon műszaki hiba miatt a 3. helyről esett ki, ezzel az éllovas Sebastian Vettellel szemben 41, csapattársával, Lewis Hamiltonnal szemben 35 pontosra nőtt a hátránya.

Barcelonában még az sem volt világos, mi is adta meg magát az autóban, de a Mercedes azóta kivizsgálta a hibát, azonban ilyet még nem láttak.

“Fájdalmas volt 15 pontot veszíteni, amikor Valtteri kiesett a 3. helyről. Azonosítottuk a probléma gyökerét, a turbóról volt szó. Ilyen meghibásodást még nem láttunk korábban, ez mutatja, hogy kétszeresen figyelmesnek kell lenni. Ez technikai sport, ha a határokat feszegetjük, jönnek a meghibásodások” – mondta a csapatfőnök, Toto Wolff.

A konstruktőri versenyben jelenleg a Mercedes 8 ponttal vezet a Ferrari előtt, Wolff szerint azonban ez semmit sem jelent azon kívül, hogy igen kemény küzdelem vár rájuk:

“Mindig jó pontelőnnyel zárni egy versenyhétvégét, bármennyire is kicsi legyen a különbség. De a különbség tényleg nagyon kicsi. Óriási harcban állunk a Ferrarival. Egyrészt nagyon izgalmas ez a kihívás, másrészt viszont így a határokat kell feszegetnünk. A barcelonai eredményből nem lehet következtetéseket levonni az erőviszonyokat illetően.”