Felipe Massa a 2016-os idény végén búcsút intett a Forma-1-nek, hogy helyet csináljon a Williamhez érkező milliárdoscsemete újoncnak, Lance Strollnak. Miután azonban Valtteri Bottast elvitte a Mercedes, a grove-i csapat visszatérésre kérte a brazil veteránt, amit ő el is vállalt.

Míg Stroll egyelőre küszködik, bizonyítva, hogy egy-két alsóbb kategóriás szezon még ráfért volna az F1 előtt, Massa egész szépen szerepel. Az F1-ben 2002-ben bemutatkozott 36 éves brazil azt mondja, hajlandó 2018-ra is maradni: “Ha továbbra is jól alakulnak a dolgok, megfontolom a folytatást.”

A dolgok jó alakulását segíti az idei évre érkezett két szakember, az aerodinamikus Dirk de Beer és a Mercedestől átigazolt technikai főnök, Paddy Lowe.

“Paddy összefogta a különböző részlegeket. Korábban az egyik részleg viszálykodott a másikkal, ha mondjuk nem készült el egy alkatrész időben. Ez mostanra megváltozott, most minden együttműködik, pont, mint egy nagycsapatnál. A fejlesztés sokkal logikusabb és agresszívebb” – mondta Lowe munkájáról.