Fernando Alonso pénteken zsinórban harmadszorra lett a 4. Indianapolisban, de a tegnapi eredmény jelentőségét növeli, hogy az ún. Fast Friday-ről, azaz az Indy 500 időmérőjét megelőző utolsó edzésnapról volt szó.

A spanyol pilóta számára külön biztató lehet, hogy a szélárnyék nélküli, egyedüli etapon is az 5. volt, azaz az Andretti-csapat Dallara-Hondája alapvetően gyors autó, szombaton jó eredményt hozhat.

A kétszeres világbajnok McLaren-pilóta a feltekert motorral, időmérős beállításokkal 373 km/órás csúcsebességet ért el, bő egy másodpercet javított addigi legjobb köréhez képest.

“Nem igazán” – mondta a nap végén, amikor arról kérdezték, érezte-e a teljesítménybeli különbséget az előző naphoz képest. “Vezetés közben az ember nem igazán érzi, hogy hat-hét mérföld/órával gyorsabb, mindig szeretne még nagyobb tempót. A mai nap egy kicsit stresszes volt a közelgő eső miatt, igyekeztünk minél több kört bezsúfolni a délután elejére. Aztán késő délután sikerült még két időmérős szimulációt lehúzni.”

“Nagyjából elégedettek vagyunk. Újabb tanulságos nap volt, remélem, hogy holnap jó időmért teljesíthetek!”

A pénteki edzésnapon a sokszoros ChampCar-bajnok, volt Toro Rosso-pilóta, Sebastien Bourdais zárt a Dale Coyne Racing autójával, a 2-3. helyen pedig Alonso két andrettis csapattársa, Szato Takuma és Ryan Hunter-Reay végzett.