Öt forduló után a 2017-es Forma-1-es világbajnokságot a ferraris Sebastian Vettel vezeti, mögötte 6 ponttal lemaradva második a mercedeses Lewis Hamilton.

Az eddig két-két futamot nyerő többszörös világbajnokok mögött a Mercedes másik pilótája, a Szocsiban győző Valtteri Bottas a harmadik, ő azonban 35 ponttal áll csapattársa mögött, vagy ha úgy tetszik, csak Hamilton pontjainak kétharmadát gyűjtötte eddig.

Bár logikus lenne, ha a finnt a Vettellel igen szoros csatában lévő Hamilton támogatására osztanák be, a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff egyelőre ragaszkodik az egyenlőséghez:

“Igen, a Spanyol Nagydíj után már elég nagy a pontkülönbség” – ismerte el a Speed Weeknek, utalva arra, hogy Barcelonában Bottas kiesett, nullázott, míg Hamilton győzelmével 25 pontot szerzett.

“De még csak öt futamon vagyunk túl és 15 áll előttünk, szóval semmi okunk arra, hogy az egyik pilótát részesítsük előnyben, főképp nem az idény ilyen korai szakaszában. Szóval nem, minden marad a régiben” – szögezte le az osztrák.