A hét elején dobta be egy holland lap, hogy a Red Bull Max Verstappen után édesapját, az egykori F1-pilóta Jost is leszerződtetheti.

A hírt mostanra megerősítette az energiaital-gyártó, motorsportfőnöke, Helmut Marko elmondta, hogy az idősebb Verstappen őt segíti majd a fiatal tehetségek felkutatásában, megfigyelésében, kiválogatásában.

“Jó ez az együttműködés a Red Bull utánpótlásprogramja szempontjából. Az idő problémájára kellett megoldást találni, ugyanis sokszor ütközik az F1 az alsóbb kategóriák hétvégéivel. Szóval megkérdeztem őt, hogy lenne-e kedve elmenni bizonyos futamokra a megbízásunkból” – mondta az osztrák szakember, hozzátéve, hogy a 45 éves exversenyző hozzáértése számára egyértelmű.

“Jos mindig is kötődött a gokartozáshoz. Nemcsak a versenyzőket segítheti a tapasztalatával, hanem a csapatokra is van rálátása. A Max nevelésében elért sikere pedig nyilvánvaló.”

Ahogy már írtuk, külső szemlélőként a nagy kérdés az, szabad-e egy közismerten erőszakos, verekedős, a saját családtagjait sem kímélő embert fiatalok közelébe engedni, a “nevelésükkel” megbízni.

(Nyitóképünkön Marko ráz kezet Verstappennel, középen a Toro Rosso csapatfőnöke, Franz Tost.)