A Spanyol Nagydíjtól a Forma-1-ben szigorúbb, részletesebb előírások szabályozzák a versenyzők neveinek és rajtszámainak megjelenítését, a cél a jobb láthatóság.

Barcelonára minden csapat változtatott, de mint utólag kiderült, a Force India nem megfelelő megoldást választott, ugyanis a számok csak felülnézetből látszottak. A silverstone-i csapat a Spanyol Nagydíj után 25 ezer eurós felfüggesztett pénzbírságot kapott.

A csapat ígéretet tett a javításra, a ma Silverstone-ben tartott filmezési napon pedig meg is mutatták az új változatot.

A Force India csapatigazgatója, Otmar Szafnauer Barcelonában így magyarázta, hogy miért rakták furcsa helyekre a számokat:

“A Force India elég jól teljesít a pályán, de a pénzek elosztása miatt pénzügyileg már nem annyira. A versenyképesség érdekében maximalizálnunk kell a szponzori bevételeket, ehhez pedig minél több hely kell az autón. Szerintem a rajtszámon és néven kívül más módja is van a versenyző azonosításának. A rózsaszín egy elég feltűnő szín, szóval a néző tudhatja, hogy Sergio Perez vagy Esteban Ocon lesz az, a pilótákat pedig meg lehet különböztetni a sisakok alapján.”