A Spanyol Nagydíjon elért 4-5. helyezésével a Force India mostanra a mezőny egyetlen csapata, amelyik az idény mindegyik versenyén mindkét autójával top10-ben zárt, az egyenletes teljesítménynek pedig meg is van a jutalma, a silverstone-i alakulat a Red Bulltól mindössze 19 ponttal lemaradva áll a konstruktőri bajnokság 4. helyén.

Papíron valódi versenynek tűnik, de a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner nem igazán tart attól, hogy a tavaly a 4. helyen záró Force India idén az ő rovásukra lép majd még előkelőbb helyre:

“Mi már két-három futam óta nem hoztunk kettős pontszerzést, ők ugyanakkor remek munkát végeznek. De a tempó tekintetében azért jelentős az előnyünk velük szemben. Ők eddig minden kínálkozó lehetőséget maximálisan kihasználtak, tényleg nagyszerűen dolgoznak, de szerintem más szinten van a két csapat. Az valóban gond lehet, ha folyamatosan csak egy autóval hozunk pontot, de nem Valtteri Bottas nem fogja minden hétvégén kilökni Kimi Räikkönent (és vele Max Verstappent – a szerk.).”

F1: A Force India nem ellenfél a Red Bullnak 1

Bár az új autó bemutatásakor végső, ideális célként a konstruktőri 3. helyet tűzték ki, a Force India csapatigazgatója Otmar Szafnauer egyetért Hornerrel abban, hogy a Red Bull nem fogható számukra.

“Az idény negyedénél 19 pontra vagyunk tőlük. 19 pont nem behozhatatlan, egyelőre elérhető cél. Azonban a megvalósításához jobb tempó kellene. Gyorsabbak nálunk, verni fognak minket, ilyen egyszerű ez. Ha minden marad, ahogy van, meg fognak verni minket.”

Szafnauer kiemelte, hogy az üldöző Toro Rossóval szembeni 32 pontos előnyük ellenére inkább hátrafelé kell figyelniük, a 4. hely megőrzését sem vehetik biztosra.

“Nagyon az elején vagyunk még. Tavaly ilyenkor a Williams hatvanvalahány ponttal járt előttünk, aztán a szezon végén csak sikerült eléjük férkőznünk. Velünk is megtörténhet ugyanez, szóval keményen kell dolgoznunk, a jó irányba kell haladnunk. Szoros a verseny. A Renault jó munkát végez, nem lepődnék meg, ha a McLaren-Honda egyszer csak nagyot ugrana, és úgy vélem, a Williams autója erősebb, mint a miénk.”