A közismert sztori szerint Lewis Hamilton még 10 évesen “jelentkezett be” a McLaren-vezér Ron Dennisnél a Forma-1-es csapathoz, a wokingiak pedig szárnyaik alá is vették, 2007-ben eljuttatták a csúcskategóriába, 2008-ban pedig első világbajnoki címéig is.

Hamilton 2012 végén búcsút intett a McLarennek, a pályafutását a Mercedesnél folytatta, ahol a további sikerek mellet sokkal nagyobb szabadságot is élvez, az elmúlt években a pályán kívül gálákon, bulikban pörög, divatbemutatókra jár, modellekkel, film- és popsztárokkal barátkozik, sztárproducerekkel dolgozik saját zenéin.

“Valaki kitalálta egyszer ezt az autóversenyzői sablont. Kockának kell lenni, passzolni kell a dobozba, ami kurva unalmas. Ne csinálj semmit, csak a versenyzésnek élj, azzal kelj, azzal feküdj! Ne élvezz semmit, ne mosolyogj! Visszatekintve úgy érzem, elvették tőlem a természetes felnövés lehetőségét. Nem lóghattam a barátaimmal, mindig minden a versenyzésről, az üzletről szól, mindig minden komoly volt” – mondta a 31 éves angol a Men’s Health magazin ausztrál kiadásában megjelent interjújában.

hamilton_boksz

Hamilton a világutazó életmódja miatt korábban is kapott már kritikákat, a múlt vasárnapi Spanyol Nagydíjon pedig feltűnő volt, mennyire kimerült a versenyen, az autóban az elejétől kezdve lihegett. Azt mondja, annak ellenére, hogy az idei évtől tréner nélkül, egyedül edz, nagyon is komolyan készül a versenyekre:

“Nem hiszem, hogy most playboyként élnék. Nem törődök kevésbé a Forma-1-gyel, mint a versenytársaim. Ők egyszerűen csak más életet élnek. Ők hazamennek, őket nem fotózzák különböző rendezvényeken. De én is ugyanannyit edzek, mint ők, talán még többet is, csak én más dolgokat is csinálok.”

“Buzog bennem az energia. Edzek, utazok, tanulom a zenét, a divatot, sokat olvasok. Semmiről sem szeretnék lemaradni. Mindent meg akarok tapasztalni. És ha lehetőségem van stúdióba vonulni Jay-Z-vel, Pharrell-lel, megyek-e? Naná! Szeretem a nagyszerűséget!”