A vasárnapi Forma-1-es Spanyol Nagydíj után Fernando Alonso azonnal repülőre ült, hogy részt vehessen a hétfőn Indianapolisban kezdődő tesztsorozaton. A hó végi Indy 500-at felvezető hivatalos gyakorlás első napja felemásan sikerült a spanyol pilóta számára.

Alonso – aki két hete már teljesítette a kötelező újoncorientációs köröket – a hétfői kétórás újoncteszten remekelt, 36 kör után a legjobb idővel zárt, de a későbbi, közös gyakorláson csak 20 kör jutott neki, ugyanis az Andretti Autosport járgányában problémák akadtak a hátsó felfüggesztéssel.

“Gond volt a hátsó felfüggesztéssel, ezért nem tudtuk teljesíteni a tervezett programot, azaz azt, hogy a nap végén forgalomban is vezessek. De összességében nagyszerű nap volt, elégedettebb vagyok, mint az első napomon, már éreztem a beállításbeli különbségeket. A forgalommal még ismerkednem kell a következő pár napban, erre még rá kell feküdnöm” – mondta.

Alonso elismerte, hogy nagyon sokat kell még tanulnia, a héten elsősorban a beállítások és a versenyzésre való felkészülés lesz az elsődleges, a kvalifikációs szimuláció, a minél gyorsabb körök hajszolása egyelőre sokadlagos.

A McLaren versenyzője a tesztnap után 1978 F1-es világbajnokával, az amerikai versenyzőlegenda Mario Andrettivel vacsorázott.