A Mercedes csapatelnöke, Niki Lauda az Orosz Nagydíj után arról beszélt, hogy a szerinte erősebb Ferrari megelőzéséhez nekik két lépést kell tenniük a Barcelonába vitt fejlesztésekkel – a Spanyol Nagydíj pénteki edzésnapja arra utal, hogy ez sikerült is, ugyanis mindkét gyakorláson Lewis Hamilton és Valtteri Bottas zárt az 1-2. helyen.

“Az első edzés jó volt, igazán jó. A második edzésre egy kicsit változott a pálya, kevésbé tapadt, lassabb is lett, és még széllökések is voltak. Nagy kihívás volt, de élvezetes. A csapat lenyűgöző munkát végzett a fejlesztésekkel, az autó pontosan úgy működik, ahogy reméltük” – nyilatkozta Hamilton a nap végén.

Az angol azt mondta, az számára igen gyengén sikerült Szocsit már maga mögött hagyta: “Most sokkal jobban indult a hétvége, mint Szocsiban, szóval nagyon örülök. Nem kell semmivel foglalkozni, csak tenni a dolgomat, mert újra első akarok lenni.”

f1_barcelona_edz_29

A szocsi győztes csapattárs, Bottas is elégedett volt a pénteki edzések után:

“Fontos volt a mai nap az új fejlesztések miatt. A cél az volt, hogy kiértékeljük, jól működnek-e az újítások, és úgy tűnik, hogy igen. Korai lenne még arról beszélni, hol is állunk, de eddig minden jól ment. Mindig jó jól kezdeni a hétvégét, de a szombat és a vasárnap számít. Tovább dolgozunk, remélem, hogy sikerül még egy kis teljesítményt előcsalogatni az autóból.”