Fernando Alonso a Spanyol Nagydíj pénteki első edzésén már a felvezető körén füstölgő autóval állt félre a harmadik kanyarban, délután pedig a legkisebb megtett távval és legrosszabb idővel zárt, ezért egészen meglepő volt, hogy a szombati időmérőn a Mercik, Ferrari és Red Bullok mögött a 7. helyet szerezte meg.

A lehető legjobbkor és legjobb helyen, a hazai pályán villantott a kétszeres világbajnok, a kvalifikáció végén így nyilatkozott:

“Talán az oválon azt is megtanultam, hogyan legyek gyors az egyenesben” – utalt viccelődve a múlt heti indianapolisi tesztjére. “Jól sikerült az időmérő, a 7. hely ajándék, meglátjuk, mire jutok holnap!”

“Ahogy tegnap is mondtam, a hétvégék néha rosszul indulnak, aztán átbillen a dolog, és fordítva. A lényeg a holnapi eredmény, igyekszem majd pár pontot hozni. De a mai egy gyönyörű nap, gyönyörű időmérő, egymás után faragtam a tizedeket, aztán meglepetésre bejutottam a Q3-ba, ahol szintén nagyon jó köröm volt.”

f1_barcelona_kval_12

A spanyol leszögezte, hogy bár a 7. pozíció meglepetés, alapvetően azért a korábbiaknál jobb szereplésre számított Barcelonában:

“A pénteki edzések nem alakultak normálisan. Az elsőn gond volt a motorral, a másodikon pedig még csak félkész volt az autó, de mondtam, hogy mára versenyképesebbek leszünk. Az eredmény jobb a vártnál, de a szurkolók támogatása tizedeket jelent.”

Alonso az eddigi négy futamból egyszer sem ért célba, sőt, legutóbb, Szocsiban már a rajt előtt elromlott alatta a McLaren-Honda. Ez holnap is benne lesz a pakliban…

“Sosem lehet tudni, mikor lesz baj. Idén túl sokszor volt már, némelyik előzmény nélkül jött, bízzunk benne hogy holnap nem lesz ilyen, és szerezhetek pár pontot!”