Fernando Alonso idén kihagyja a Forma-1-es Monacói Nagydíjat, hogy helyette a McLaren/Andretti/Honda színeiben az Indy 500-on induljon. A spanyol pilóta csütörtökön elárulta, hogy a verseny után övé lesz a narancs Dallara-Honda, hazaviheti a járgányt.

“A verseny után jön ide. Az is a múzeumba kerül” – nyilatkozta Barcelonában, utalva a szülővárosa, Oviedo közelében fekvő múzeumra.

“Valami 2004 óta minden szerződésemben benne van, hogy az autóm utána a múzeumba kerül, ebben az esetben sincs másként.”

A kétszeres világbajnok a múlt héten próbálta ki először az autót, egy napot vezetett az indianapolisi pályán egy privát teszten.

“Az autó nagyon másnak érződött, az aszimmetrikus beállítás természetellenesnek tűnik. Egy kicsit át kell állítani az agyat, amikor jön az első kanyar, de a nap végére már ráéreztem. A jövő héten, amikor megkezdődnek az edzések és mások is lesznek a pályán, remélhetőleg tovább nő az önbizalmam és még jobban megismerem az autót, hogy felkészülten mehessek a versenyre. Húzós két hét áll előttem, de izgatottan várom!”