Fernando Alonso volt F1-es versenytársa, jó barátja, Mark Webber egy friss interjúban igen érdekes kijelentést tett. A Forma-1-ből 2013 végén visszavonult ausztrál a McLaren-Hondánál az igazi mélyponton bemutatkozott újonc, Stoffel Vandoorne helyzetéről beszélve az egekig dicsérte a kétszeres világbajnok spanyolt.

“Nehéz Vandoorne helyzete, de üd az F1-ben! Itt már élesben mennek a dolgok. Nagyon bírom Stoffelt, szerintem a korához képest nagyon jól átlátja a dolgokat. Nagyon-nagyon szép karrier állhat előtte. Most nem így érzi, de valójában nagyon is jó tanulóidőszak ez számára, pont azért, mert nehéz. Jelenleg Fernando viszi a csapatot. Ő irányítja a McLatent. Kolosszális, csodálatos. Stoffelnek pedig kiváló tanulási lehetőség ez” – magyarázta az egykori Minardi-, Jaguar-, Williams- és Red Bull-versenyző.

mark_webber

Webber szerint a Honda küszködése már nem tolerálható sokáig, ha nem sikerül megoldást találni, a japán motorgyártó tönkreteheti a McLarent.

“Egyértelműen kritikus pontra jutott a viszony. Ezt így nem lehet folytatni. Vagy nagyot javul a Honda, vagy váltani kell. A McLaren nem a 14. helyekre hajt, ez így nem működhet. Ha így marad, vége lesz a csapatnak, szóval nagyon gyorsan megoldást kell találni.”