Ítélet született a Michael Schumacher családja által a német Bunte magazin ellen indított sajtóperben.

Schumacherék még tavaly perelték be a magazint, amiért az korábban hamisan állította, hogy a 2013 végi síbalesetében súlyos agysérülést szenvedett hétszeres világbajnok F1-legenda képes járni.

A hamburgi bíróság pénteken döntött Schumacherék javára, a Bunténak 50 ezer eurós (15,5 millió Ft) kártérítést kell fizetnie, emellett a perköltség 65 százalékát is a magazinnak kell megfizetnie.

schumacher_bunte

Az egykori Benetton-, Ferrari-és Mercedes-versenyző állapotáról évek óta nem közöltek konkrétumot, bár minden bizonnyal örömmel lemondtak volna a most megnyert pénzről, ha a család svájci otthonában, teljes elzártságban lábadozó 48 éves Schumi tényleg képes lenne járni.

Ha már Schumacher: idén is megtartják a “Champions for Charity” (jótékonykodó bajnokok) focimeccset, amelyen egyebek mellett a Schumacherhez kapcsolódó “Keep figthting” alapítványnak gyűjtenek pénzt. A július 3-án Mainzban rendezendő mérkőzésen az F1-legenda fia, Mick, egykori riválisa, a kétszeres világbajnok Mika Häkkinen és a focista Miroslav Klose is részt vesz, természetesen további sztárok, ismert emberek mellett.