A mclarenes Fernando Alonso idén kihagyja a Forma-1-es Monacói Nagydíjat, hogy helyette a legendás Indy 500-on induljon. A spanyol versenyző a felkészülés első lépéseként szerdán teljesítette első Indycar-tesztjét Indianapolisban, az érdeklődés pedig óriási volt.

Az Indycar a Facebook-oldalán és hivatalos Youtube-csatornáján is közvetítette a tesztet, a számok összesítése után pedig az derült ki, hogy összesen 2 149 000-en pillantottak bele valamelyik streambe a nap folyamán.

alonso_andretti_07

Alonso amerikai kalandja alapvetően mind az F1, mind az Indycar számára hasznos, hiszen a két közönség figyelmét ráirányítja az eddig talán nem ismert szériára, azonban a Forma-1 új főnöke, az amerikai Chase Carey nem tud maradéktalanul örülni a dolognak.

“Bernie (Ecclestone) idejében a Forma-1 mindenre nemet mondott, mi most szeretnénk sok mindenre igen mondani” – nyilatkozta, utalva arra, hogy Alonso kiruccanását sem akadályozták.

“De felemás érzéseim vannak. Nagyon szeretném, ha Fernando ott lenne Monacóban, és győzelemre esélyes autóval állna rajthoz. De sajnos ez rövid távon nem valószínű. Megértem, hogy miért keres új kihívást, ez motiválja őt, a döntését pedig tiszteletben tartom. A dolog közvetetten számunkra is előnyös, hiszen most egy nagyszerű F1-es versenyző új csatornán éri el az amerikai közönséget.”

f1_bahrein_edz_07

“De akkor sem ideális ez a helyzet. Ha választani lehetne, inkább Monacóban látnám őt. Az, hogy az egyik sztárversenyzőnk úgy dönt, alkalmilag átrándul egy másik szériába, nem pozitív dolog. Szokatlan és szerencsétlen szituáció, főleg a csapata számára, de számunkra is. Ugyanakkor pragmatikusnak és konstruktívnak kell lennünk” – magyarázta Carey.