Alonso a Monacói Nagydíj helyett az Indy 500-on indul az idén, de Amerikában teljesen más körülmények várnak majd rá, mint amihez a Forma-1-ben hozzászokott. Alonso szerdán köröz először a legendás pályán, ahol az átlagsebesség eléri a 370 km/h-t.

“Nagy különbség például, ahogy versenyzünk a pályán” – mondta Alonso. “A Forma-1-ben a csapattárs ugyanolyan versenyző, mint az összes többi, ellenfélként kezeljük.”

“Itt viszont, ha valakinek segítségre van szüksége az utolsó tíz körben, a csapattárs segít, ha neki már nincs semmilyen esélye a győzelemre. Ez nagyon jó dolog.” A csapatmunka volt a kulcs Alexander Rossi tavalyi győzelméhez is, a verseny utolsó szakaszában sokat profitált abból, hogy korábban szélárnyékot kapott csapattársaitól.

Alonso szimulátorban már ment a pályán, és noha ez nem okozott nehézséget számára, nem könnyelműsködik. “A szimulátorban könnyű 370-nel menni és nem elvenni a gázt, mert nem történik semmi. De az igazi autóban ez sokkal nehezebb.”

“Próbálok nagyon nyitott maradni addig, amíg nem tesztelem az autót. Még nem tudom, pontosan mekkora kihívás vezetni egy ilyen gépet.”