A Forma-1-es Orosz Nagydíj hajrájában Sebastian Vettel vért izzadva küzdötte magát DRS-távolságba, hogy megpróbálja megelőzni a vezető Valtteri Bottast, azonban az utolsó kör kezdetén a Mercedes finnje könnyedén lekörözte a brazil veteránt a célegyenes végén, a ferraris német viszont beszorult Massa mögé, aki elég sután – rosszhiszemű értelmezésben a határokat feszegetve – engedte csak el az üldözőt.

Vettel a dobogón már nem akart az esetről beszélni, talán azért, mert ahogy a fedélzeti kamerás felvételen jól látszik, középső ujjával már a pályán elmondta Massának, amit akart:

A két kerékcserével a 9. helyen beérő Massa egyébként így nyilatkozott a történtekről a verseny után:

“A rádión is panaszkodott? Komolyan? Sosem szokott!” – viccelt a veterán. “Teljesen szabadon hagytam neki belső ívet. A 4-es kanyarban lassítottam, nem akart menni. Láttam, hogy nem mer bemenni, pedig teljesen a bal oldalon voltam. Utána aztán tényleg elengedtem. Mindegy, amúgy is biztos vagyok benne, hogy nem előzte volna meg Valtterit az utolsó körben, egészen biztos” – magyarázta, hozzátéve, hogy “nagyon örül” volt csapattársa győzelmének, amit “teljesen megérdemelt” a finn.