Remek rajtja után biztosan tartotta az első helyét Valtteri Bottas, így megszerezte élete első F1-es futamgyőzelmét az Orosz Nagydíjon. Közvetlenül mögötte a két Ferrari futott be, a második helyet Sebastian Vettel szerezte meg, a dobogó harmadik fokára pedig Kimi Räikkönen állhatott fel. A Mercedes másik pilótája, Lewis Hamilton a negyedik helyen zárt Szocsiban. A futam utáni interjúkat az egykori csapattulajdonos Eddie Jordan készítette a versenyzőkkel.

Valtteri Bottas

Elképesztő érzés az első Forma-1-es győzelem! Elég hosszú ideig tartott, hiszen több mint 80 futam kellett hozzá, de megérte a várakozást. Komoly tanulási folyamaton mentem keresztül ezen időszak alatt és a télen jött a lehetőség, hogy csatlakozhattam a Mercedes-csapatához. Nekik köszönhetően jutottam el ide. Köszönöm a csapatnak, akik nélkül nem jött volna ez össze!

Furcsán indult az év, komoly volt a harc a Ferrarival most is, de ma nekünk sikerült jobban kijönnünk belőle a verseny végére. Az a célunk, hogy mind a két autóval itt legyünk a dobogón.

Itt a második sorból a legjobb indulni, de kellett az is, hogy jól rajtoljak, a szélárnyékból aztán beértem eléjük az első kanyarra.

Sebastian Vettel

Mindent megtettem, hogy utolérjem Valtterit, és azt hittem, hogy lesz majd lehetőség a hátsó egyenesben. Biztos voltam benne, hogy Massa elenged majd a padlógázas harmadik kanyarban, talán úgy nem vesztek majd túl sok időt. Közben azért nem tudhattam, hogy mit fog csinálni, így többet vesztettem a vártnál. De nem is számít, ez Valtteri napja, akinek gratulálok az első győzelméhez!

A végén már friss gumikkal versenyeztem, Kimi jóval lemaradva volt mögöttem, mindent megpróbáltunk, sokáig is húztuk a gumikkal, de a futamot valójában a rajtnál vesztettük el. Valtteri szélárnyékból érkezett, próbáltam védekezni, de hamar elém került és becsukta az ajtót. Jól tette, mert gyakorlatilag ezzel nyerte meg a futamot. Nem is tudtam tartani vele a tempót, végig nagyon gyors volt.

Kimi Raikkönen

Nagyon örülök, hogy vannak itt is szurkolóim, de igazából a világon mindenhol vannak, és boldog vagyok, hogy bárhol is legyek, drukkolnak nekem. Sajnos ma csak egy harmadik helyet tudtam szállítani nekik, de legközelebb igyekszem jobban teljesíteni.

Kicsit rázósan indult ez az idény, messze voltunk az ideálistól, de ezen a hétvégén komoly előrelépést tettünk. Elégedett vagyok a dolgaim alakulásával, de még így is csak a harmadik lettem. A rajtnál úszott el a pozíció, utána már nem történt túl sok dolog a futamon. Minden az apró részleteken múlik, ha ezek összeállnak, mi is előrébb végzünk majd.