Fernando Alonso 2014 végén azért távozott a Ferraritól, mert az olasz csapattal öt idény alatt nem tudta megszerezi az annyira vágyott harmadik világbajnoki címet. A McLaren-Hondával viszont rossz lóra tett, az elmúlt két és negyed szezon a legkevésbé sem emlékeztet a páros régi sikereire, a spanyol pilóta idén még csak nem is a pontszerzésért, hanem a célba érésért küzd.

A spanyol El Mundo Deportivónak adott friss interjújában arra utalt, hogy nem vár tovább, az idény végén több sikerrel kecsegtető csapatnál keres helyet:

“Inkább már az F1-es karrierem végén járok. 35 éves vagyok, biztosan kevesebb versenyzés áll mögöttem, mint amennyi mögöttem. Hogy meddig vagyok még hajlandó várni? Nem sokáig. Az ember minden évben igyekszik mindent beleadni, hogy dobogókért, futamgyőzelmekért, a bajnoki címért küzdhessen. Majd meglátjuk, milyen lehetőségek lesznek a jövő évben, mennyit fejlődhet a McLaren, milyen kilátásai lesznek a csapatnak 2018-ra.”

“Az idei évben lejár a szerződésem, szóval most megvan az a szabadságom, ami eddig nem volt, csapatot válthatok. Minden lehetőségre nyitott vagyok, de a pályafutásom jelenlegi szakaszában a legfontosabb az, hogy elégedett lehessek, azaz nyerni tudjak. A lehető leghamarabb hozzá akarok látni.”

Igen érdekes kérdés, hogy hova is menne Alonso, hiszen a ferraris visszatérés legalábbis fura lenne, a Mercedesnél nem igazán szeretnék Lewis Hamilton mellé ültetni, a Red Bullnál megvannak a saját nevelésű tehetségeik, ráadásul egyelőre nem is nyerő a csapat, a Renault pedig 2018-ra sem áll majd készen a futamgyőzelmekre.