Fernando Alonso a Forma-1-es Orosz Nagydíj időmérőjén továbbjutott a második szakaszba, ott azonban a leglassabbnak bizonyult, a 15. rajtkockát szerezte meg. A spanyol a Honda-motor versenyképtelenségét emelte ki, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy újonc csapattársát, Stoffel Vandoorne-t mennyivel sikerült megvernie:

“Hogy mire mondtam a rádión, hogy hihetetlen? Arra, hogy mennyit veszítünk az egyeneseken. Azt hiszem, 1,3 másodperc volt az első szektorban, ott egy kanyar van, azzal nincs is gondunk. Az egyeneseken 2,5-3 másodpercet veszítünk ezen a pályán, szóval… Előre tudtuk, hogy ez lesz, de az időmérő előtt azért többet remél az ember.”

“Amúgy alapvetően tökéletes volt az időmérőm. A Q1-es kör szinte megismételhetetlen volt, a Q2-ben volt pár kisebb hibám, de a Q1 nagyon jó volt, az a lényeg. És ugyanabban az autóban ülve héttizedet adtam a csapattársamnak, aki a Forma-1 előtt minden kategóriában győzött, szóval úgy érzem, továbbra is csúcsformában vagyok, a legjobb időszakom ez.”

Ami a vasárnapi kilátásokat illetően így nyilatkozott a spanyol:

“Nagyjából ugyanaz lesz, mint amit Bahreinben, Kínában, Ausztráliában láthattunk, és amit Spanyolországban, Monacóban, Kanadában is látunk majd. Minden csütörtökön, pénteken, szombaton, vasárnap itt állok és igyekszem a lehető legudvariasabban válaszolni, de nem lesz újdonság, mindig ugyanaz a történet.”

f1_orosz_kval_08