A McLaren-Honda az idény eddigi három versenyén a hatból egyetlen célba érést produkált, a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon Stoffel Vandoorne a 13. – tökutolsó – pozícióban futott be.

Fernando Alonso még nem jutott el a kockás zászlóig, bízik benne, hogy a hétvégi Orosz Nagydíjon végre ez is sikerülhet:

“Pozitív eredmény lenne, ha Szocsiban mindkét autóval el tudnánk jutni a célig. Az elmúlt hétvégéken volt pár megbízhatósági gondunk” – fogalmazott igen visszafogottan a spanyol.

Alonso a Bahreini Nagydíjat követő kétnapos teszten nem volt ott, de örömmel értesült róla, hogy a Honda új fejlesztésű motorjával a második napon megbízhatóan és relatíve gyorsan is ment a McLaren.

“Figyeltem a bahreini tesztet, örülök, hogy sikerült sok hasznos adatot gyűjtenünk mind az autóról, mind a motorról. Tudom, hogy a McLaren-Honda minden egyes tagja keményen dolgozik azon, hogy a lehető leghamarabb javulni tudjunk. Az idény hosszú, a futamok között ugyanakkor nincs sok idő – főleg nem a tengerentúli versenyeknél – a fejlesztésre. A teszt második napján teljesített körök pozitívumot jelentettek, remélhetőleg a következő pár futamon a hatásukat is látjuk majd.”

A Honda az Orosz Nagydíjra új hőenergia-visszanyerő (MGU-H) részegységet visz, amitől a motor megbízhatóbb működését remélik.