Bár a Forma-1 irányításáról már januárban lemondatták Bernie Ecclestone-t, az új tulajdonos, a Liberty Media az angol üzletembert kérte fel, hogy tárgyalja le a Brazil Nagydíj szerződéshosszabbítását.

“Chase (Carey, Ecclestone utódja) megkért, hogy amikor Brazíliában járok, beszéljek az elnökkel a futamról, ahogy már korábban is tettem. Számomra azonban elég világos volt, hogy az elnöknek egyéb gondja is van, mint hogy a Forma-1-gyel vacakoljon. Ezért aztán elmentem Sao Paulo polgármesteréhez, de ő már egyetlen fillért sem akar költeni erre, el akarja adni a pályát” – magyarázta a brazil UOL Esportének Ecclestone, aki maga is vevő lehet.

“Megkérdezte, hogy engem érdekelne-e a dolog. Annyit biztosan elérhetünk, hogy kikössük, akárki is a vevő, megőrizze a Forma-1-es pályát, de aztán még versenyszervezőt is kell keríteni, ami már nem olyan könnyű. Szóval ha nem találunk ki valamit, szerintem odalesz a Brazil Nagydíj” – mondta, hozzátéve, hogy 2020-ig azért 100 %-osan biztos a verseny jövője.

A tudósítás egyébként hozzáteszi, hogy a Brazil Nagydíj főszervezője, Rohonyi Tamás a héten Párizsban járt, hogy az F1 fejeseivel és az FIA-val tárgyaljon a jövőről.