Míg Fernando Alonso Indianapolisban próbál szerencsét, az idei Monacói Nagydíjon volt csapattársa, az idei évre “pihenőre” vonult Jenson Button helyettesíti majd. Bár az autók nagyot változtak 2017-re, a McLaren-Hondánál úgy döntöttek, a 2009-es Forma-1-es világbajnokot nem küldik pályára a múlt heti bahreini teszten, csak a szimulátoron készül.

Az utóbbi részletet nagyon nem értette Button veterán versenytársa, a 36. születésnapját épp ma ünneplő Felipe Massa: “Ha a szimulátor olyan jó, miért nem használja a csúcspilóták nagy része? Én két-három éve nem ültem a szimulátorban. A szimulátor a mérnököknek hasznos. A helyében én biztosan vezetnék a héten, ha lehetőségem lenne, hogy egy teljes napig ismerkedjek az autóval, biztosan élnék vele” – mondta a múlt héten.

A McLaren versenyfőnöke, Eric Boullier a napokban így beszélt a 37 éves angol visszatéréséről és felkészüléséről:

“Az autó technikáját tekintetbe véve úgy döntöttünk, a teszt megszervezése haszontalan lett volna. A szimulátor nagyon realisztikus, szóval a legjobb, ha ott tesztel az autóval. Tíz kör után rendben lesz” – magyarázta a spanyol El Confidencialnak.

“Alig pár futamot hagyott csak ki és majd kicsattan. Emellett mindig is jól ment Monacóban. Meggyőződésem, hogy jó munkát végez majd” – tette hozzá.