Miután az amerikai Liberty Media idén januárban lezárta a Forma-1 kereskedelmi jogainak felvásárlását, első dolga volt, hogy az addigi elnök-vezérigazgatót, Bernie Ecclestone-t felfelé buktassa a “nyugalmazott elnök”-i posztra, helyére pedig egy háromfős vezetőséget állítson.

Az új vezér Chase Carey lett, akit a gazdasági ügyekben Sean Bratches, a sportszakmai területen pedig az egykori Benetton-, Ferrari-, Honda- és Mercedes-főnök, Ross Brawn segít.

Köztudott, hogy a múltban Ecclestone és Brawn nem igazán szívlelte egymást, így felmerült, hogy a Libertyt a beszállás előkészítése alatt tanácsadóként segítő angol szakember feltételül szabta a 86 éves kisember eltávolítását, de ezt egy friss interjúban cáfolta:

“Ez így nem igaz. Mármint én nem tudnék Bernie-vel dolgozni, de nem tettem feltétellé a távozását” – szögezte le. “Biztosan szórakoztató lett volna a közös munka. Nem volt kizárt, de Bernie az évek során mindig is a maga módszerével dolgozott hatékonyan, sosem láttam mellette komoly munkatársat, legalábbis az üzlet irányításának terén.”

f1_kina_edz_28

Brawn hozzátette, hogy egészen más alapállással rendelkeznek:

“Bernie mindig nagyon ügyesen reagált a dolgokra, de az én hozzáállásom épp az ellenkezője: én hosszú távú tervekre épülő megközelítésben hiszek. Ha jól emlékszem, Bernie azt mondta valamikor, hogy sose tervezz hosszú távra, mert nem tudhatod, mi lesz, mire eljutsz odáig.”