Tavaly szeptemberben nehezen hittük volna, hogy az idei Monacói Nagydíjon Felipe Massa és Jenson Button is ott lesz a rajtrácson, most mégis ez a helyzet. A brazil veteránt a teljes idényre visszacsábította a Williams a visszavonulásból, míg a 2009-es világbajnok a McLarennél áll munkába, amíg az állandó versenyző Fernando Alonso az amerikai Indy 500-on próbál szerencsét.

Button beugrását múlt pénteken jelentették be, az időzítés tökéletesnek tűnt, hiszen ezen a héten két napot is tesztelnek az F1-esek Bahreinben, így az angol megismerkedhetett volna az új autóval, de erre mégsem került sor, csak a szimulátoron készül majd.

Massa nem érti versenytársát és a McLaren-Hondát:

“Az idei autók teljesen mások. Ha olyanok lennének, mint a tavalyiak, rendben, de teljesen mások. Nem értem, miért nem tesztel a héten” – mondta kedden Bahreinben a 36 éves brazil.

“Ha a szimulátor olyan jó, miért nem használja a csúcspilóták nagy része? Én két-három éve nem ültem a szimulátorban. A szimulátor a mérnököknek hasznos. A helyében én biztosan vezetnék a héten, ha lehetőségem lenne, hogy egy teljes napig ismerkedjek az autóval, biztosan élnék vele” – tette hozzá.