A szahíri pályán befejeződött a Forma-1-esek Bahreini Nagydíjat követő kétnapos tesztje, az élen a Mercedes zárt Valtteri Bottasszal.

A finn nem csak a leggyorsabb volt, a legtöbbet is ő futotta, 143 körrel két és fél versenytávot húzott le egy nap alatt. A Mercedes az ebédszünet előtt ugyan a pályán állt le, de ez nem hátráltatta a csapat munkáját.

f1_bahrein_teszt_2_03

A csapatok azonnal nekiláttak a pakolásnak

Míg a Merci szárnyalt, a Ferrari végig küszködött: a délelőtt nagy részét elvitte a szerelgetés, egy szivárgás miatt szét kellett szedni, majd össze kellett rakni az autót, délután pedig az adat- és telemetriai rendszer meghibásodása miatt vesztegelt a garázsban Sebastian Vettel. A német végül a második idővel és 64 körrel zárt.

A harmadik leggyorsabb a múlt hétvégi problémákat feledni igyekvő Toro Rossó-s Carlos Sainz volt, aki csapattársával, Danyiil Kvjattal (7.) megosztva vezetett, így csak délután járt a pályán. Ketten együtt 128 kört hoztak össze, azaz ma nem volt gond a megbízhatósággal.

Ahogy – a csapat nagy-nagy örömére – a McLarennél se, a keddi, szégyenletes 17 kör után szerdán Stoffel Vandoorne 81 kört tett az MCL32-esbe, amellyel a 4. időt érte el. A versenyfőnök Eric Boullier az alakulat idei “legjobb” tesztnapjának nevezte a mait.

A Williamsnél a négy év kihagyás után újra aktuális F1-est vezető tesztpilóta, Gary Paffett 61 körrel és a 8. idővel végzett, nagyjából ugyanennyit ment a Red Bull tartalékosa, Pierre Gasly is, így a nem-versenyzők közül a renault-s Szergej Szirotkin vitte a legszorgalmasabb címet: 126 kört tett meg az RS17 volánjánál.

Csapatként a Force India volt a legaktívabb, Esteban Ocon és Sergio Perez együtt 155-ször ment körbe Szahírban.

bah_teszt_2_du