Miután belátta, hogy a Forma-1-ben már nem nagyon terem babér a számára, Fernando Alonso elhatározta, hogy az ún. hármas korona – monacói F1-es futamgyőzelem, az Indy 500 és a Le Mans-i 24 órás megnyerése – megszerzésével próbálja bebizonyítani, hogy ő a világ legjobb autóversenyzője.

Monaco már megvan, így a kétszeres világbajnok idén ki is hagyja a futamot, hogy helyette a legendás amerikai versenyen induljon Indianapolisban, ennek kapcsán pedig azonnal felmerült, hogy jövőre talán már Le Mans-ban láthatjuk a spanyolt.

Mivel a McLarennek egyelőre kisebb gondja is nagyobb annál, mint hogy saját LMP1-es projektet indítson, Alonsót legtöbben a korábban Mark Webbert alkalmazó, 2015-ben az F1-ből átránduló Nico Hülkenberget győzelemre vivő Porschénél képzelik el, de úgy tűnik, hibás az elgondolás.

A Porsche csapatfőnöke, Andreas Seidl a német Auto Bildnek nyilatkozva többé-kevésbé kizárta, hogy Alonsót indítanák jövőre Le Mans-ban:

“Megvan a hat versenyzőnk, akikkel nagyon elégedettek vagyunk, és akikkel hosszú távon tervezünk. Alonso izgalmas versenyző, és két évvel ezelőtt talán össze is hozhattunk volna valamit. De most nincs harmadik autónk és jelenleg nem is tervezzük, hogy legyen.”