A május 1-jén Budapesten immár ötödszörre megrendezendő Nagy Futam keddi sajtótájékoztatóján a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója, Gyulay Zsolt jó hírt közölt a Forma-1-es Magyar Nagydíjjal kapcsolatban.

Míg korábban úgy tűnt, hogy idén már nem lesz elérhető a korábban nagyon népszerű 10 ezer forintos belépő a magyarországi F1-es futamra, Gyulay ma elmondta, hogy a Forma 1-es Magyar Nagydíj jegyértékesítése – amely már október óta tart – időarányosan jobban áll az eddigi legjobb évnél, a 2014-esnél. Hozzátette, hogy a július 28-30-án sorra kerülő viadalra visszahozzák a tízezer forintos klubjegyeket, s hozzátette: idén először kollektív tesztet tartanak a mogyoródi futam után, s a nagydíj vasárnapi belépői érvényesek lesznek erre is.

Ami a Nagy Futamot illeti, a sajtótájékoztatóján újból elhangzott, hogy a világbajnoki címvédő Mercedes finn pilótája, Valtteri Bottas egy 2014-es vb-győztes autóval, míg az ausztrál Daniel Ricciardo – aki három éve már ott volt a rendezvényen – egy szintén világbajnok autóval, a 2011-es Red Bull-lal érkezik az eseményre.

A Nagy Futamon jelen lesz még többek között három korábbi F1-es versenyző: az osztrák Gerhard Berger, aki immár a német túraautó-bajnokság vezetőjeként, egy NASCAR autóval tér vissza Budapestre; honfitársa, Karl Wendlinger, illetve a német Timo Glock, aki jelenleg a DTM-ben szerepel.

Doromby Zoltán, a rendezvény igazgatója elmondta, új útvonalon rendezik meg a Nagy Futamot.

“Évről évre azt tapasztaljuk, hogy egyre több a néző és a résztvevő is. Ezért kinőttük az eddigi helyszíneket, emiatt kerestünk új lehetőségeket, s tettük át a bemutatót a pesti oldalra” – mondta.

Ismertette, hogy a Városháza park lesz a paddock, ami már a Nagy Futam előtti napon, április 30-án látogatható lesz, s már ekkor meg lehet nézni a másnapi esemény autóit. Az autók a Károly körút, Bajcsy-Zsilinszky út, Andrássy út, Oktogon, Opera, Bajcsy-Zsilinszky út, Károly körút útvonalon fognak haladni május 1-jén. A délelőtti program 10 órától 12.50-ig, míg a délutáni 14 órától 16.20-ig fog tartani.

Forrás: MTI