A McLarenhez még az előző Honda-korszakban, a nyolcvanas években csatlakozott 25%-os résztulajdonos, Mansour Ojjeh általában nem kommentálja a Forma-1-es csapat tevékenységét, eredményeit, de a Bahreini Nagydíj – amely egyébként a másik, 50%-os résztulajdonos, a bahreini királyi családhoz kötődő Mumtalakat miatt az alakulat egyik hazai versenye – után már ő sem tudta visszafojtani elkeseredését.

“Óriási csalódás, főleg a Honda kapcsán. Nagyon sokat ígértek, és kiábrándítóan keveset kaptunk az első futamokon. A Honda magára vállalja a hibákat, de ettől még nem állunk jobban” – nyilatkozta, nem cáfolva, hogy akár a Mercedeshez való visszatérés is a pakliban van.

“Több megoldáson is dolgozunk, amelyekről most nem beszélhetek” – mondta a mercedeses felvetésre. “De nagyon sok időt és energiát fektetünk abba, hogy megoldást találjunk. Méghozzá gyorsan. A McLarennél a győzelem a cél, ez így nem mehet tovább.”

Ojjeh a Fernando Alonso esetleges 2018-as Le Mans-i indulásáról is beszélt.

“Fernando nagyszerű versenyző, aki már két éve szenved. Szeretné a hármas koronát (a monacói futamgyőzelem mellett az Indy 500-as és a Le Mans-i 24 óráson elért diadalt – a szerk.). Én azt mondtam neki, őrült, hogy megpróbálkozik Indianapolisszal, de beszéltünk Juan Pablo Montoyával, aki azt mondta, ne aggódjunk, Fernando könnyen alkalmazkodik majd. Fernando Le Mans-ban is szeretne győzni. Magánvéleményem, hogy én örülnék a McLaren Le Mans-i visszatérésének, de Fernando a csúcskategóriában akar indulni, egyelőre viszont a jó Forma-1-es motor az elsődleges.”