Bahreinben kedd délelőtt megkezdődött a Forma-1-es első szezon közbeni kétnapos tesztje.

Rosszul indult a nap az elsősorban a gumikezelés javítását célzó Mercedesnél, ugyanis elektronikai érintkezési hiba miatt Lewis Hamilton alatt rögtön leállt az autó, a bosszúságot pedig tetézte, hogy a marshaloknak 25 percig tartott visszajuttatni a W08-ast a bokszutcába. A hibát egyébként gyorsan javították, Hamilton aztán zavartalanul körözött, de csak a második időt autózta a Red Bull-os Daniel Ricciardo mögött.

A McLarennél valószínűleg már azt sem tudják, sírjanak vagy nevessenek: a Bahreini Nagydíj hétvégéjén történt négy motorhiba után a Honda a tesztre Szakurából vadonatúj specifikációjú erőforrást szállított, de az a hibridrendszer hibája miatt csak két kört bírt, a délelőtt maradéka egy másik új motor beszerelésével zajlott.

A Toro Rossónál is motorhiba adódott, a kisebbik Red Bull-csapatnál szintén új Renault-t szereltek be, a csere után az ifjonc Sean Gelael folytatni tudta a körözést.

A Renault-nál Nico Hülkenberg aerodinamikai tesztelést végzett, a Williamsnél a Mercihez hasonlóan a gumikra koncentrált Lance Stroll, míg a tavaly óta folyamatosan fékproblémákkal küszködő Haasnál Romain Grosjean új beszállító, a Carbone Industries termékeit tesztelte.

A Ferrari két autóval dolgozik ma, az olasz csapat azonban nem saját programját viszi, a Pirelli számára végeznek gumitesztet.

bah_teszt_1_de