A Ferrari remek boksztaktikája győzelemhez juttatta Sebastian Vettelta 2017-es Forma-1 Bahreini Nagydíjon, mögötte két Mercedes-pilóta végzett, Lewis Hamilton a második, Valtteri Bottas a dobogó harmadik fokára állhatott. A futam végi interjúkat David Coulthard készítette a három dobogós versenyzővel.

Sebastian Vettel

Nagyon jó nap volt, nem is tudom, mit mondjak. Amikor a végén jöttünk a levezetőkörön, az a tűzijáték… Imádom ezt csinálni! Kiváló volt a csapatmunka is. Az elejétől, a rajttól kedve éreztem, hogy ott vagyunk, gyorsak vagyunk, tényleg bele tudunk szólni. Próbáltam Valtterit nyomás alá helyezni, nem is hibázott, nehéz volt közelébe érni az egyenesekben, de aztán eléjük próbáltunk vágni és tökéletesen működött a korai kerékcsere. Aztán megint bejött a safety car. Na ne, már megint?!, gondoltam. Csak később jött ki, hogy mennyit segített. Nekem volt egy tiszta köröm, ők meg közel voltak a bokszutcához, úgyhogy nem lett belőle előnyünk. Meglepődtem, amikor kijöttem mindenki elé, mert azt hittem, hogy elveszítem az előnyömet, de utána minden rendben volt. Hihetetlen élmény volt vezetni az autót és nagyon jól működött. Nagy öröm volt, tudtam uralni a Lewisszal szembeni különséget, de a végén persze veszélyt jelentett. Sosem lehet tudni, mi lesz a lekörözöttekkel, de minden teljesen simán ment. Boldog húsvétot kívánok mindenkinek!

Hosszú az év, úgyhogy még nem igazán nézem a bajnokság állását, csak kiélvezem, ami történt. Nagyon jó volt vezetni az autót, de már tegnap is. Csalódott voltam, mert nagy volt a különbség a Mercikhez képest, szerintem közelebb is lehettünk volna, de azt mondták a mérnökeim, hogy jó kocsink van és jól tudunk teljesíteni. Az első körtől éreztem, hogy benne van a kocsiban az eredmény, és beindult a húsvéti keresés, és úgy tűnik, valami különlegeset is elrejtettek. Nagyon boldog vagyok, köszönöm a csapatnak, rendkívül keményen dolgoztak ma. Matteo, aki itt fönt volt, ő is éjjel-nappal dolgozik a pályán, a gyárban. Mindenhol mindenki nagyon elkötelezetten dolgozik, jó látni, hogy működik a csapatmunka.

Az utóbbi pár évben egész sikeres voltam itt Bahreinben, ezt a serleget imádom, ez az egyik leggyönyörűbb a Forma-1-ben. Amikor átértem a célvonalon, tudtam, hogy én kapom, és nagyon örültem neki. Boldogan távozhatok innen.

Lewis Hamilton

Először is gratulálok Sebastiannak, fantasztikus munkát végzett ma és nagyon köszönöm Valtterinek is, hogy úriember volt velem szemben a pályán! Nagyon nehéz futam volt, nem kezdődött túl jól, a bokszutca pedig az én hibám volt. Elnézést kérek a csapattól, hogy időt vesztettünk ott. Utána mindent beleadtam, hogy utolérjem Sebastiant, 19 másodperc volt a különbség. Mindent beleadtam, de a Ferrari nagyon jól dolgozott ma. Keményen dolgozunk csapatként mi is, hogy visszakapaszkodjunk és újra harcba szálljunk.

A csalódottság megvan bennem és ahogyan mondtam is, pontokat veszítek a csapatban. Főleg, amikor potenciálisan megnyerhettem volna a versenyt, ez fájdalmas, de benne van a pakliban. De tartom magam, nem kenődtem el, talán öregszem.

Valtteri Bottas

Hát, nehéz futam volt számomra, küszködtem a versenytempóval a futam alatt. Az első etapban volt egy kis problémánk a guminyomással, ezért az autó hátulja nagyon bizonytalan volt, de egyszerűen nem volt meg az eszközöm a kormányon, nem tudtam mit csinálni. Végig túlkormányzott volt az autó, az egész futam alatt. Ezért nem volt meg a tempóm. Lassú voltam, nagyon sajnálom, mert a mai cél az volt, hogy jóval előrébb végezzünk. Összességében ez volt az eddigi legjobb hetem, de azt hiszem, hogy a csapatban van még sokkal több energia.