Fernando Alonso alaposan mellényúlt, amikor 2014 végén aláírt az új McLaren-Honda projekthez, hiszen a relatíve versenyképes Ferrarit kész katasztrófára cserélte.

A kétszeres világbajnok mclarenes szerződése idén lejár, a hosszabbítást pedig nem tűnik valószínűnek:

“A nyár végén átgondolom a dolgokat, eldöntöm, mi teszek a jövő évben. A középmezőnyből elég volt, győzni akarok, azért vagyok itt. Elég az 5-6. helyekből. Őszintén hiszem, hogy versenyzőként csúcsformában vagyok, szóval a jövő évre egyetlen célom lehet csak: a bajnoki címért való küzdelem” – nyilatkozta Bahreinben.

A McLaren-Hondával erre nem lehet sok esélye jövőre sem, a Ferrarihoz valószínűleg nem fogja visszakönyörögni magát, a Red Bullnál telt ház van, így az esetleges mercedeses üresedésben reménykedhet, vagy régi-régi bajnoki csapatához, a Renault-hoz mehet.

alonso_montoya_2005

Alonso a Renault volánjánál második bajnoki évében, 2006-ban 

Német sajtóértesülések szerint pontosan ezen is dolgozik, Bahreinben megindult a puhatolózás.

“A franciákat komolyan érdekelné a spanyol, az első tárgyalások már meg is történtek. A Renault vissza akarja hozni veteránját, hogy ő legyen Nico Hülkenberg csapattársa 2018-ban” – írta a Sport Bild.

Az Auto Bild úgy tudja, Alonso menedzsere, Luis Garcia Abad szombat délelőtt tárgyalt a Renault F1-es főnökével, Cyril Abiteboullal a paddockban, pontosabban a Renault csapatépületében.

A Renault nem kívánta kommentálni a hírt.

A McLaren főnöke, Zak Brown nemrég azt mondta, nyáron kezdenek tárgyalni Alonsóval a jövőről, a spanyol pedig megígérte, hogy addig nem kezd megbeszéléseket másokkal.