Már a reflektorok fénye mellett kezdődött meg a Forma-1-es Bahreini Nagydíj időmérő edzése a szahíri pályán, amin végül 1:28,769-es köridővel a mercedeses Valtteri Bottas szerezte meg a pole pozíciót, mögötte csapattársa, Lewis Hamilton végzett, a harmadik rajthelyet pedig a ferraris Sebastian Vettel húzta be.

Valtteri Bottas

Nagyon boldog vagyok. Több mint 50 Forma-1-es futam után megvan életem első pole pozíciója. Végre összejött, remélem, hogy ez csak az első és lesz még sok ezen kívül is. Nagy köszönettel tartozom a csapatnak, hogy ilyen autót adtak alám, amivel megszerezhettem a pole-t. Ráadásul mindkét autó az első sorból indul holnap, szóval szerintem nagyon jó munkát végeztünk, az esti beállításokat nagyon eltaláltuk. Nagyon sok kört futottunk tegnap este és remélem, hogy ez holnap is segíteni fog. Hálás vagyok a csapatnak.

Ezen a pályán nem könnyű mindent jól csinálni, egy egész kört összerakni, elég technikás pálya és vannak nehéz féktávok. Könnyű blokkolni a kerekeket és könnyű lemaradni a csúcspontról, és persze jó balansz is kell. Pont elég volt a pole pozícióhoz.

Holnapi futamgyőzelemről álmodozol?

Holnap jön a nagy nap, szóval még nincs értelme bármiről is álmodozni, azt kell megnézni, hogy holnap mit tudunk jól csinálni és csapatként mit tehetünk azért, hogy jó eredményt érjünk el, összerakjuk a taktikánkat és megtervezzük a versenyt. Én is a holnapi futamra koncentrálok és igyekszem a lehető legtöbbet kihozni belőle, de jó helyről rajtolok holnap, úgyhogy csapatként szerintem egészen erős helyzetből indulunk. Remélem, hogy holnap is meglesz az első két hely.

Lewis Hamilton

Először is nagyon gratulálok Valtterinek, mert nagyon keményen dolgozott és már része is a csapatnak. Ma egyszerűen ő volt a jobb, úgyhogy le a kalappal! Az első Q3-as köröm nagyon jó volt. Felnéztem és láttam, hogy közel vagyunk egymáshoz, láttam azt is, hogy mit ment Valtteri a másodiknál, de aztán már az elején is időt veszítettem, mert ott általában jobban mentem. Holnapra dolgozom ezen, de Valtteri nagyon jó tempót talált, különösen az első szektorban, a második és harmadik szektorom nem volt olyan rossz, de egy kicsit rosszabb lett, mint az első. Jó csata volt és szerintem az időmérőnek mindig ilyen szorosnak kéne lennie. Így mindketten rákényszerülünk, hogy a határon autózzunk, de összességében elégedett vagyok és megvan az első sor. Ez a legfontosabb.

Sebastian Vettel

Összességében elégedett voltam az időmérő alakulásával és az autó viselkedésével. Tegnap volt egy-két gondunk, semmi különösebb probléma, csak egy kicsit állítottunk a kocsi egyensúlyán, de jó irányba változtattunk és egész jól eltaláltuk. Q2-ben úgy éreztem, hogy még szoros is lehet, boldogan vártam a Q3-at és nagyon elégedett voltam az első körömmel, átmentem a célvonalon és láttam, hogy mindketten előttem vannak, aztán amikor az időt is megnéztem, már kevésbé voltam elégedett. A négytized jóval több volt annál, amit vártam. Nagyon jónak éreztem a körömet és ahhoz képest nagy volt a különbség. A következő körön meg túl sokat akartam, de igazából már nem volt mit veszítenem. Volt egy jó időm, de jó volt az első köröm, úgyhogy próbáltam még többet kihozni, de nem működött, nem adta ki. Lassabb lettem. A négytized egész nagy különbség, remélem, hogy holnap jobban teljesítünk.