Csapattársával ellentétben Fernando Alonso ugyan bejutott a Forma-1-es Bahreini Nagydíj időmérőjének második szakaszába, de ott már nem ment mért időt, mindössze egy csonka körre futotta, mivel a Honda-erőforrás megadta magát a McLarenben. A vasárnap a 15. helyről rajtoló spanyol így nyilatkozott:

“Kár érte, jól alakult a kör. Fél másodpercet javítottam a Q1-es körömhöz képest, szerintem 14-13-12. lehettem volna, attól függően, mit mennek a többiek. De az utolsó kanyar bejáratánál annyi volt a motornak, úgyhogy szépen becsorogtam a bokszutcába. Amúgy is nehéznek ígérkezett ez a futam, de így még nehezebb lesz.”

“Ki kell cserélnünk az erőforrást, de bekalibrálni már nem tudjuk, így a futamon valószínűleg nem is lesz meg a teljes teljesítmény, ami eleve sem sok.”

“Az időmérőn pocsék dolog a motorhiba, mert utána már nincs lehetőség az újat beállítani. Szóval elég rosszul jött ez, nyilván nem így akartuk. Bárcsak ne így történt volna, jó lett volna a motort a ciklus szerint cserélni és nem azért, mert elromlott.”

Alonso a mai meghibásodás után idei második erőforrását kapja meg, az egész évben négy használható fel büntetés nélkül. Csapattársa, Stoffel Vandoorne sem lehet boldog, nála az edzésen adódott hiba után már a harmadik turbót szerelték be a négyből, még néhány forduló és jönnek a hátrasorolásos büntetések.