Két forduló után a ferarris Sebastian Vettel és a mercedeses Lewis Hamilton 43-43 ponttal holtversenyben vezeti a 2017-es Forma-1-es egyéni világbajnokságot, sokan meg vannak győződve róla, hogy a cím sorsa a négyszeres és a háromszoros bajnok között dől el idén.

A Mercedeshez a visszavonult bajnok, Nico Rosberg helyére érkezett Valtteri Bottas egy 3. és egy 6. hellyel jelenleg a negyedik a pontversenyben, de azt mondja, azért még ne írják le, ő is ott lehet a címért folyó küzdelemben.

“Szerintem nagyon korai lenne azt állítani, hogy csak két versenyző harcol a bajnokságért. Az elején járunk még ennek a hosszú idénynek. Én nem mondanám, hogy csakis Lewisról és Sebastianról szól majd a történet, a szezon hosszú, változhatnak a dolgok” – magyarázta Bahreinben.

f1_kina_fut_25

“Úgy gondolom, hogy a csapatnál pontosan látják a teljesítményemet, a tempómat. Végső soron persze az eredmények számítanak, és nyilván szeretnék a lehető leghamarabb jó eredményeket hozni, hiszen minden most kihagyott pont számít majd az év végi elszámolásnál. De nem érzem, hogy bármi is sürgetne, úgy gondolom, hogy ha teszem a dolgom, azaz napról napra fejlődök a csapatnál, akkor hamarosan igen-igen jó szintre juthatunk. Nem pánikolok, nem sürget a bizonyítási kényszer.”