Nincs meglepetés, a McLaren-Honda a legkézenfekvőbb, leglogikusabb megoldást választotta.

Szerdán jelentették be, hogy Ferando Alonso idén kihagyja a Monacói Nagydíjat, hogy helyette a legendás Indy 500-on induljon az USA-ban, bár akkor nem nevezték meg a pótlást.

A McLaren-vezér Zak Brown “több opciót” emlegetett, de péntekre már eldőlt, hogy a 2017-ben “pihenőévét” töltő, de a csapathoz szerződtetett veterán, Jenson Button tér vissza.

“Izgatottan térek vissza egy alkalomra a Forma-1-be, jobb helyet pedig el sem tudok képzelni erre, mint választott otthonom futamát, a Monacói Nagydíjat. Sikerült már megnyernem a versenyt 2009-ben, a pálya pedig az egyik legnagyobb kedvencem. Nehéz, trükkös pálya, ahol a versenyzői képességek tényleg számítanak, és bár a McLaren-Honda MCL32-es nem kezdte valami jól az idényt, Monaco talán jobban fekszik majd neki” – magyarázta a 37 éves angol.

“Rendben, tisztában vagyok vele, hogy nincs reális esélyem a 2009-es győzelem megismétlésére, de úgy gondolom, arra azért lesz esélyem, hogy pontokat hozzak, ami a konstruktőri verseny szempontjából fontos a csapat számára.”

button

“Ami Fernandót illeti, remélem, hogy nemcsak jól teljesít Indianapolisban, de élvezi is majd a kalandot. Biztosan nagy élmény lesz! Ahogy mindannyian tudjuk, nagyszerű autóversenyző, nagyon tapasztalt, szóval bár az óriásoválos versenyzés új lesz számára, szerintem gyorsan elkapja majd a fonalat. Vasárnap este a Monacói Nagydíj után leülök majd a tévé elé, hogy megnézzem, mit produkál, kíváncsian várom!”

Button hozzátette, hogy nagyon várja az új szabályoknak megfelelő autó vezetését is, Monacóra szimulátorral készül majd, különösebb edzésre viszont nincs szüksége, ugyanis alig két hete tolt le egy Ironman-triatlont.

A McLaren közölte, hogy Button a jövő heti bahreini teszten nem vesz részt.