A Renault csütörtökön bejelentette, hogy versenyzői akadémiájának tagja, Oliver Rowland mostantól a Forma-1-es csapat tesztelője lett.

A 24 éves angol pilóta formaautós pályafutását a brit Forma Renault-szériában kezdte 2010-ben, 2012-13-ban Forma Renault 2.0-ás széria Európa-kupában szerepelt, a következő két szezont a 3.5-ös sorozatban töltötte, ahol bajnoki címet is szerzett, tavaly pedig a GP2-be lépett tovább. Az idén már Forma-2 néven futó szériában a Renault-kötődésű élcsapatnál, a DAMS-nál versenyez, ott, ahol Romain Grosjean és Jolyon Palmer is bajnoki címig jutott.

A jövő héten a Forma-1-esek Bahreinben tesztelnek, de egyelőre nem tudni, Rowland vezet-e a Renault-nál.

A 2011-ben a Brit Autóversenyzői Klub ifjoncoknak szánt díját és ezzel egy mclarenes Forma-1-es tesztet is nyerő Rowland végső célja természetesen az F1.

“Az F1-be való bejutáshoz valami igazán nagyot kell alakítani. A 2018-as esélyeke biztosan segíti, ha dominánsan sikerül megnyerni idén a Forma-2-t” – mondta, elismerve ugyanakkor, hogy inkább csak “hangsúlyosabb F1-es szerepre” számít jövőre, hiszen a legutóbbi két GP2-bajnok, Stoffel Vandoorne és Pierre Gasly sem léphetett fel a csúcskategóriába azonnal.