Tegnap bombaként robbant a hír, hogy a Fernando Alonso a Forma-1-es Monacói Nagydíjon nem indul a McLarennel, helyette ugyanis az ugyanazon a hétvégén rendezendő Indy 500-on vesz majd részt.

Míg Alonso Amerikában tesz kísérletet az oválpályás versenyzéssel, valakinek természetesen vezetnie kellene a második McLarent Monte-Carlo utcáin.

A legegyszerűbb, legkézenfekvőbb megoldás a 2017-re “pihenőre” ment, de a McLaren által hangsúlyozott hárompilótás koncepció szerint rendelkezésre álló Jenson Button bevetése lenne. A 2009-es bajnok szerda délután már reagált is a hírekre, “miért van ennyi nem fogadott hívásom?”, viccelődött a Twitteren.

Az Alonso indianapolisi beugrását tető alá hozó McLaren-főnök, Zak Brown ugyanakkor Bahreinben szerda késő délután azt mondta, még nem dőlt el, ki is ül az autóba:

“Fernando helyettesítője még nincs meg, egyelőre folynak a megbeszélések. Több opciónk is van, amint tudjuk, ki lesz, be fogjuk jelenteni.”

A helyettesnek kapóra jöhet, hogy a Forma-1-esek a hétvégi futam után nem hagyják el azonnal Bahreint, a jövő héten kétnapos tesztet is tartanak. A kérdésre, hogy vajon a teszten autóba ülő versenyző(k) választ adnak-e majd arra, hogy ki ugrik be a spanyol helyett Monacóban, Brown így felelt:

“Ez Eric Boullier (versenyfőnök) hatáskörébe tartozó döntés, ő pedig még nem érkezett meg ide. Úgy gondolom, Stoffel biztosan vezet majd a teszten.”