Óriási meglepetést keltett szerdán, amikor bejelentették, hogy Fernando Alonso kihagyja a 2017-es Forma-1-es Monacói Nagydíjat, hogy helyette a legendás amerikai versenyen, az Indy 500-on induljon.

Amikor csütörtökön arról kérdezték a spanyol pilótát Bahreinben, vajon a McLaren korábbi vezére, Ron Dennis elengedte-e volna, így felelt:

“Gondolom nem. Zak (Brown, Dennis utódja) távlatosabban gondolkodik, mint a korábbi csapatfőnökeim. Másképp tekint a motorsportra, a McLarent nagyobbnak látja annál, hogy csakis a Forma-1-re koncentráljon. Igazi versenyző, szóval nagyon jó, hogy beszállt!”

Alonso nem titkoltan az autóversenyzés hármas koronájára hajt, ami a Monacói Nagydíjon, az Indy 500-on és a Le Mans-i 24 óráson szerzett győzelem, és amelyet eddig csakis Graham Hill ért el. Bahreinben a kétszeres világbajnok spanyol elárulta, hogy a Le Mans is a pakliban volt az idei évre:

“Igen, az is téma volt. Mivel Zak amerikai, ő az Indy 500-at nyomta, és mivel Eric (Boullier, csapatfőnök) francia, ő a Le Mans-t szerette volna. Úgy gondolom, a McLaren-Honda számára vonzó volt az Indy 500 az idei évre, ami meg Le Mans-t illeti, azon is elindulok, amint tehetem, bár nem tudom, hogy ez jövőre lesz vagy később. Az elsődleges az F1. Ha az F1 mellett más szériákban is versenyezhetek, jó, ha nem, akkor csak az F1-et csinálom.”

alonso_brown_honda_mclaren

Alonso, a McLaren és a Honda fejesei (Alons balján Zak Brown)

Ennek persze alapvetően ellentmond, hogy Alonso ezúttal kihagyja Monacót, versenytársai többsége csütörtökön újságírói kérdésekre sietett leszögezni, hogy ők bizony nem hagynának ki nagydíjat más verseny kedvéért. Amikor a spanyolt arról kérdezték, versenyképes McLaren mellett is nekivágott-e volna az Indy 500-nak, nemmel válaszolt:

“Ha az autó versenyképes lenne idén, és 43 pontom lenne, mint most Vettelnek és Hamiltonnak, akkor nem férne bele 25 pont átengedése, egy futam kihagyása.”