A Ferrari a téli tesztek és az első két nagydíj alapján pariban van a címvédő Mercedesszel, 2017-ben a konstruktőri és az egyéni bajnoki cím sorsa is nyitott lehet. A szezonnyitót Sebastian Vettel, a Kínai Nagydíjat Lewis Hamilton nyerte.

A Red Bull motorsportfőnöke, Vettel felkarolója, Helmut Marko szerint a négyszeres bajnok német az idei évben újra csúcsformában van, verni is fogja a mercedeses angolt.

“Öröm látni, hogy újra küzd. Szerintem a kínai versenyt is megnyerhette volna, ha nincs peche a számára rosszkor pályára lépő biztonsági autóval. Ha kettejük közül kell választanom, akkor Vettelre voksolok, ismerem őt, tudom, hogy mire képes, ha vérszagot érez. A csapatával és az autójával is jobb a viszonya (mint Hamiltonnak)” – magyarázta az osztrák szakember a német Sport Bildnek.

f1_kina_fut_21

A Red Bull persze nem csak nézője szeretne lenni a világbajnoki küzdelemnek, a csalódást keltő szezonkezdet után kora nyárra a Ferrari és a Mercedes szintjén akarnak állni.

“Pillanatnyilag a versenyzőink jelentik az előnyünket. Bár Vettellel és Hamiltonnal nem tudunk versenyezni, kármentésként Räikkönent és Bottast azért verhetjük (Daniel Ricciardóval és Max Verstappennel). Barcelonára pedig új autót viszünk, két futammal később, Montrealban pedig a Renault hoz új, erősebb motort. Onnantól mi is képesek lehetünk saját erőből győzni és a jelenlegi kétesélyes bajnokságot négyesélyessé alakítani” – mondta Marko.