A 2017-re a Sauberhez szerződött Mercedes-ifjonc, Pascal Wehrlein a január végi Race of Champions gálaversenyen szenvedett gerincsérülést, amely miatt csak korlátozott fizikai felkészülést vihetett a szezonkezdet előtt.

A német pilóta ugyan a második barcelonai teszten, majd az Ausztrál Nagydíj pénteki edzésnapján is autóba ült, de úgy érezte, a versenyzést még nem bírná, ezért lemondott a folytatásról. Melbourne-ben és a Kínai Nagydíjon a Ferraritól kölcsönzött Antonio Giovinazzi helyettesítette, de úgy tűnik, a hétvégén következő Bahreini Nagydíjon végre visszatérhet Wehrlein.

“A gerincem nagyon összenyomódott a balesetben és három hátcsigolyámban hajszálrepedések is keletkeztek. Egy hétköznapi ember pár nappal később már munkába állhatott volna, de egy hivatásos sportolónál más a helyzet” – magyarázta a müncheni TZ-nek a pilóta

“Nagy megkönnyebbülés (hogy visszatérhetek). A Salzburgban végzett különleges tréning után már késznek érzem magam” – tette hozzá.

Wehrlein kimaradásának homályos, furcsa részletei, a Sauber-motorszállító Ferrari által kölcsönadott pilóta alkalmazása miatt felmerült a gyanú, hogy Wehrlein sauberes – és talán F1-es – karrierjének annyi, de ő maga azt mondja, akár jövőre is vezetne a svájci csapatnál: “Amíg a Mercedesszel állok szerződésben, ők is döntenek a jövőmről, de ha rajtam múlik, hosszabb távon is el tudom képzelni magam a Sauber versenyzőjeként.”

A pilóta bahreini részvételét kedd délután a csapat hivatalosan is megerősítette.