A Ferrari kellemes kora őszi időben nyerte meg a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat, míg a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon nedves és már-már hideg időben, 12-13 fokos hőmérséklet mellett a mercedeses Lewis Hamilton volt a nyerő.

Ezen a hétvégén a Bahreini Nagydíj következik, ahol a nappali csúcshőmérséklet kár 38 Celsius fok is lehet, és bár az időmérőt és a versenyt este tartják, a meleg így a Ferrari kezére játszhat, véli Hamilton.

“Általában meleg van azon a versenyen, a Ferrari pedig nagyon jól szokott szerepelni a melegben. A kínai körülmények elég jól feküdtek nekem és az autónknak. A melegebb időben, vagyis az első futamon kiderült, hogy az nekünk nem a legjobb, még van mit tanulnunk a gumikról. Remélem, azért most már jobbak leszünk, mint Melbourne-ben voltunk” – magyarázta a háromszoros világbajnok.

bah_18

“Szerintem a Ferrari nagyon-nagyon gyors lesz a következő futamon, de jó sok egyenes is van Szahírban, és úgy vélem, még mindig miénk a legerősebb motor, szóval az is tényező lesz majd.”

Tavaly Vettel motorhiba miatt már a Bahreini Nagydíj formációs körén kiesett, ennél nyilván többet vár, de előre nem ígér semmilyen eredményt:

“Jó hír lenne, ha megint versenyben lennénk a Mercedesszel. De nagyon-nagyon erősek. Az elmúlt években nagyon erős volt a csapat és idén is nagyon jó a csomagjuk. Ha közel leszünk hozzájuk, az jó. De elsősorban magunkra kell koncentrálnunk, szerintem vannak még dolgok, amiket jobban csinálhatunk, amin javíthatunk. Nem bánnék valami meglepetést, de nincsenek igazán előzetes elvárásaim.”