Fernando Alonso ugyan sem az Ausztrál Nagydíjon, sem Sanghajban nem ért célba, de a spanyol pilóta a szezonnyitón és a Kínai Nagydíjon is a pontokért küzdött a kieséséig. A meglepő forma alapján a hétvégén következő Bahreintől is hasonlót remél.

“Ami a teljesítményt illeti, a kiesés előtt Sanghajban nagyon ígéretes helyen voltam, a tempónk sokkal jobb volt, mint vártam, szóval örülnék, ha Bahreinben újabb kellemes meglepetés várna!” – mondta a csapat beharangozójában.

“Újabb nehéz verseny vár ránk, a hosszú egyenesek nem könnyítik majd meg a dolgunkat, sok munka vár a mérnökökre. A fékkopás és a fogyasztás is magas, a beállítás nehéz a változó hőmérsékletek miatt, hiszen a futamot este tartják. De keményen hajtok, hogy a maximumot hozzam ki a csomagból minden alkalommal, amikor kigurulok a garázsból, Bahreint is így közelítem meg.”

alonso_bahrein_2010

2005-ös, 2006-os és 2010-es győzelmeivel Alonso a Bahreini Nagydíj legeredményesebb versenyzője, és bár hasonló eredményre idén nem számíthat, örömmel érkezik a sivatagi helyszínre.

“Nagyon várom a bahreini visszatérést, főleg, hogy tavaly ki kellett hagynom a versenyt. Szép emlékeim vannak az ottani három győzelmemről, és az alkonyi versenyzés is nagyon élvezetes. A Bahreini Nagydíj mindig nagyon hosszú futam, tehát a legfontosabb, hogy a kemény sivatagi körülmények közt is biztosítsuk a megbízhatóságot, a teljesítmény csak ez után következik.”