A McLaren-Honda számára kettős kiesést hozott a Forma-1-es Kínai Nagydíj, igaz, Fernando Alonso sokáig küzdött a pályán, mielőtt autója megadta magát.

A kétszeres világbajnok spanyol – aki a sanghaji futamát megint élete legjobb versenyeként jellemezte – még odakint a pályán érdekes rádióbeszélgetést is folytatott: amikor a bokszutcából arról értesítették, hogy az őt befogó Toro Rossó-s Carlos Sainz aktuálisan a leggyorsabb, ő azzal felelt, hogy a kanyarokban viszont ő a leggyorsabb.

Érdekes módon igen hasonlóan nyilatkozott az újonc Stoffel Vandoorne is, aki a kasztnival igazán elégedett, azonban a Honda-motorról lesújtóan beszélt.

“Az autó egész jónak érződik. Amikor a williamses Massa mögött voltam, még mondtam is a rádión, hogy minden egyes kanyarban gyorsabb vagyok nála. Előzni? Hát, az egyenesbeli csúcssebességünk egyszerűen túl alacsony a versenyzéshez. Az lehetetlen számunkra. Az egyenes kezdetén belenézek a tükörbe, a végére meg már ott van mellettem a másik autó. Sürgősen nagyobb motorteljesítmény kell. Mi még nyitott DRS-sel sem vagyunk megelőzni senkit” – mondta a belga Het Laatste Nieuwsnak.

“Az autó érzésre tényleg jó, a fejlesztések is működnek, a kasztnival a jó irányba haladunk, egyszerűen csak nincs meg a tempónk az egyeneseken. Ez az idény második versenye volt, tisztában vagyunk vele, hogy milyen az autónk, de mindent beleadunk, és hamarosan javulhatunk. Persze nem Bahreinre, ez most újabb nehéz hétvége lesz számunkra” – tette hozzá.