A január végi Race of Champions gálaversenyen szerzett gerincsérülése miatt korlátozott felkészülési időszak után a sauberes Pascal Wehrlein az Ausztrál Nagydíj pénteki edzései után lemondott a vezetésről, mert nem volt elég fitt.

A német pilóta a múlt hétvégi Kínai Nagydíjra sem tért vissza, a Sauber cáfolatai ellenére egyesek felvetették, hogy az erőnlétinél komolyabb gondjai lehetnek Wehrleinnak, mások politikát sejtettek a háttérben, miután a Mercedes-nevelésű pilótát a svájci csapat motorszállítója, a Ferrari tartalékosa, Antionio Giovinazzi helyettesítette.

f1_kina_fut_20

A 23 éves olasz Melbourne-ben szépen helytállt, Sanghajban viszont csúnyán leégett, az időmérőn és a futamon is ugyanott törte össze az autót. Egyelőre nem tudni, visszaültetik-e a hétvégén következő Bahreini Nagydíjon vagy sem, de a Mercedes-főnök Toto Wolff szerint a szahíri pályán már Wehrlein vezethet.

“Pascal edz, súlyzózik, a lehető legjobban fel akar készülni Bahreinre. Én csakis jó dolgokat hallok felőle, úgy hallom, jobban, erősebbnek érzi magát. Pillanatnyilag minden arra utal, hogy Bahreinben autóba ül” – nyilatkozta a DPA hírügynökségnek.