Bár a világbajnok Nico Rosberg váratlan visszavonulása után a Mercedesnél a mezőny nagy része képbe került, a csapat Fernando Alonsnál is érdeklődött a szerződési helyzetéről, végül a biztos választásnak tűnő williamses Valtteri Bottast ültették az ülésbe.

A finn ugyanakkor csak egyéves szerződést kapott, elképzelhető a lecserélése, főképp, hogy idén a ferraris Sebastian Vettel és a mclarenes Fernando Alonso kontraktusa is kifut.

Amikor Sanghajban szombaton megkérdezték Lewis Hamiltont, hogy kiköthet-e mellette a jelenleg a McLarennél küszködő spanyol, elég határozott nemmel felelt.

“Ilyen nem lesz. Valtteri nagyszerű a csapat számára. A legutóbbi futamon nagyon-nagyon gyors volt. Nagy potenciál rejlik benne, sokat fejlődhet még, de a legfőbb, hogy meglegyen a csapaton belüli egyensúly. Eddig Valtterivel megvan az egyensúly, jól áll a mérleg. Ha mindkét oldalon két kiló van, aztán levesszük a két kilót és négyet rakunk fel, annak mi az értelme? Egyensúly kell” – magyarázta a háromszoros világbajnok.

Hamilton ugyan az elmúlt években számtalanszor elmondta, hogy mennyire nagyra tartja Alonsót, de minden bizonnyal jól emlékszik még, milyen volt a viszonyuk 2007-ben a McLarennél, a belháború pedig nem hiányzik neki, főleg, ha Bottasnál minden körülmények között kiszámíthatóan erősebb tud lenni.

Így gondolkodhatnak a Mercedes fejesei is, ugyanis a csapatfőnök Toto Wolff néhány hete azt mondta, nem gondoltak komolyan Hamilton és Alonso összepárosítására, ugyanis ez az összeállítás “túl izgalmas” lenne.