Fernando Alonso a Forma-1-es Kínai Nagydíj időmérőjén a 13. rajtkockát szerezte meg, majd a futamon sokáig a top10 végében autózott, mielőtt Melbourne-höz hasonlóan most is műszaki hiba miatt búcsúzott a célba érés előtt.

A kétszeres világbajnok úgy érzi, Sanghajban még jobban versenyzett, mint két két héttel ezelőtt, pedig ott is “élete versenyét” teljesítette.

“Igen, hihetetlen volt! Azt hittem, Ausztrália megismételhetetlen lesz, de itt talán még jobb versenyem volt. A körülmények is segítettek, ki is használtam a helyzetet. Mások sorra pördültek ki, nagyjából ingyen nyertem a pozíciókat, az meg egész hihetetlen volt, hogy a nedves pályán tudtam tartani az élmenők tempóját! Életem egyik legjobb élménye volt” – mondta a verseny után.

“Ha nem estem volna ki, szerintem Perezzel és Magnussennel küzdöttem volna az utolsó pontokért. Úgy gondolom, hogy ahogy Ausztráliában, itt is meglehetett volna egy-két pont, hihetetlen volt, két-három körön keresztül még Bottas sem tudott megelőzni, az egyik legszürreálisabb élményem volt ez. Valami 300 méteres hátrányból indulva az egyenesen aztán megelőzött, de a következő körön nagyjából vele tudtam maradni. Szürreális volt.”

Alonso mellett, pontosabban előtt Stoffel Vandoorne is kiesett Sanghajban, így a McLaren-Honda két futam után egyetlen 13. – azaz Melbourne-ben utolsó – helyezést tud felmutatni.