Míg Lewis Hamilton a dobogó legfelső fokára állt a Kínai Nagydíjon, addig csapattársa, Valtteri Bottas 48 másodperccel lemaradva a hatodik helyen végzett. A futamon nyújtott teljesítményével messze nem elégedett, főleg a sikeres Ausztrál Nagydíj után.

“Mindenkinek trükkös volt a rajt, mert dönteni kellett, hogy mikor állj ki száraz pályára való gumikért. Mivel gond volt a kerékcserével, buktam pár helyet, ekkor azonban még előttünk állt a futam, így nem jelentett nagy drámát” – mondta.

“A biztonsági autós szakasz alatt igyekeztem felmelegíteni a gumikat, de túl messzire mentem, túl agresszív voltam és megpördültem, ezzel végül sok helyet és időt vesztettem. Ez után eltartott egy darabig, amíg ismét felmelegítettem a gumikat. A verseny végén már jó volt a tempóm, de a hülye hibám miatt sok pontot buktunk a mai futamon” – magyarázta az önkritikus Bottas.

A baj vonzza a bajt: a finn kerékcseréje alatt az emelő elengedte az autó hátulját, így nem tudták lecserélni a jobb hátsó gumit, amikor pedig már sikerült, akkor a lámpával volt gond, nem tudott elhajtani.

Főnöke szerint a finn pilótának ki kell elemeznie a futamot és túllépni ezen. Bár jó eredményt dobott el, a Mercedes elfelejti majd a dolgot.